Navigation

Pomozimo Veri Vlaški

General

U sedmi razred Osnovne škole pri Matematičkoj gimnaziji ove školske godine upisala se Vera Vlaški, izuzetno talentovana i vredna učenica. Učenica koja, na žalost, ima veliki problem. Zbog teške operacije, njen vid je trajno oštećen i to do te mere da može da čita samo tekstove sa ogromnim fontom, ne prepoznaje slova i cifre sa školske table, otežano se kreće. I pored toga, Vera je sjajna, veoma talentovana, izvanredno duhovita devojčica, osvajala je nagrade na matematičkim takmičenjima i takmičenjima iz srpskog jezika, bila među najboljima na prijemnom ispitu.

Savremena tehnologija mnogo je napredovala. Veri verovatno pre desetak godina ne bi moglo da se pomogne. Ali sada postoji uređaj, ''elektronska lupa'', koji bi joj omogućio da gotovo normalno radi i razvija svoje sposobnosti. Taj uređaj može se nabaviti i u Srbiji i cena mu je 370.000 dinara. Verina majka, inače samohrani roditelj, nije u situaciji da svom detetu pribavi takvo sredstvo za rad.

Zbog toga smo mi iz Almagija odlučili da, prvi put od kada Almagi postoji, pokrenemo humanitarnu akciju za pomoć jednoj osobi. Molimo bivše učenike i prijatelje Matematičke gimnazije, koji su u mogućnosti, da na žiro račun Almagija uplate neki skroman iznos za Veru. Nadamo se da ćemo uspeti da sakupimo dovoljno novca za nabavku ''elektronske lupe''.

BUDIMO HUMANI – POMOZIMO VERI

Instrukcije za uplatu

Back to top