Навигација

Помозимо Вери Влашки

Опште

У седми разред Основне школе при Математичкој гимназији ове школске године уписала се Вера Влашки, изузетно талентована и вредна ученица. Ученица која, на жалост, има велики проблем. Због тешке операције, њен вид је трајно оштећен и то до те мере да може да чита само текстове са огромним фонтом, не препознаје слова и цифре са школске табле, отежано се креће. И поред тога, Вера је сјајна, веома талентована, изванредно духовита девојчица, освајала је награде на математичким такмичењима и такмичењима из српског језика, била међу најбољима на пријемном испиту.

Савремена технологија много је напредовала. Вери вероватно пре десетак година не би могло да се помогне. Али сада постоји уређај, ''електронска лупа'', који би јој омогућио да готово нормално ради и развија своје способности. Тај уређај може се набавити и у Србији и цена му је 370.000 динара. Верина мајка, иначе самохрани родитељ, није у ситуацији да свом детету прибави такво средство за рад.

Због тога смо ми из Алмагија одлучили да, први пут од када Алмаги постоји, покренемо хуманитарну акцију за помоћ једној особи. Молимо бивше ученике и пријатеље Математичке гимназије, који су у могућности, да на жиро рачун Алмагија уплате неки скроман износ за Веру. Надамо се да ћемо успети да сакупимо довољно новца за набавку ''електронске лупе''.

БУДИМО ХУМАНИ – ПОМОЗИМО ВЕРИ

Инструкције за уплату

Back to top