Навигација

Никола Спасојевић донирао Математичкој гимназији опрему за онлајн наставу

Опште

Наш бивши ученик Никола Спасојевић (матурирао 2010. године) донирао је Математичкој гимназији 15 лаптопова, 70 графичких табли и 5 веб камера. Пре месец дана Математичка гимназија се обратила бившим ученицима и пријатељима Школе са молбом да помогну да набавимо средтва потребна за организацију квалитетне онлајн наставе због ситуације у којој смо се сви нашли. Тада се Никола јавио и рекао да жели да помогне.

Никола је основне студије из електротехнике завршио на Imperial College London (BEng). Магистарске студије је наставио у смеру Kомпјутерске Науке на Cambridge University (MPhil). Био је награђен Cambridge University Advanced Computer Science стипендијом. Kао Софтверски Инжењер, са специјализацијом у Machine Learning, имао је прилике да ради у Kореји, Немачкој и Швајцарској за фирме као сто су Samsung, Credit Suisse, Amazon и Reuters...

А, ево, шта нам је Никола рекао: "Математичка гимназија није само место где се уче предмети као сто су Геометрија и Анализа са Алгребром. То је установа која пружа врхунска предавања и менторство обдараној и радозналој деци. Србија је земља чији је најдрагоценији ресурс њени људи, а институције као сто су Математичка гимназија су алати којим извлачимо њихов потенцијал. Циљ је да се створи следећа генерација научника, инжењера и мислиоца који ће својим знањем и визијама да доприносе социо-економском напретку нашег друштва. То је нарочито потенцирано у садашњим, кризним временима. Јако је важно да се настави ова традиција и да се одржи висок ниво наставе. Морамо деловати сада, у противном ризикујемо да имамо изгубљене генерације."

ХВАЛА, НИКОЛА!

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/123/nikola-spasojevic.jpg
Back to top